Lifestyle: Foodies om skönhet

Vacker inifrån
och ut

Designern Jenni Kayne ger skönhetsmat en helt ny
dimension med denna smoothiebowl som är inspirerad av vår
hudkollektion Revitalizing Supreme +

Ta en titt på modedesigner Jenni Kaynes livsstilsblogg Rip & Tan vilken dag som helst så hittar du garanterat ett hav av idéer till en sund livsstil – allt från vegetariska och veganska recept till rustik och trendig dukning, råd om hur du kan leva hållbart och tips på hur du gör torra örtbuketter.

Men Jenni har inte alltid levt holistiskt. "När jag var gravid med min första son Tanner (han och Jennis dotter Ripley är inspirationen bakom bloggens namn Rip & Tan) började jag bli uppmärksam på vad jag stoppade i munnen och i min kropp,” säger hon. Sedan dess har Jenni blivit en äkta hälsoguru (även om hon erkänner att hon har sina svaga punkter när det gäller mat: "Jag har svårt att säga nej till pommes frites och så älskar jag margaritas…”) så vi bestämde att hon skulle bli den perfekta personen att ta fram ett näringsrikt recept inspirerat av vår senaste åldersförebyggande hudvårdskollektion Revitalizing Supreme +.

Jenni inspirerades av kollektionens huvudingrediens, moringaextrakt, som är en ovanlig växt full med näringsämnen, essentiella joner, aminosyror och 3 omega-3-fettsyror. "Jag tror att det blir nästa heta superfood,” säger hon. Och vår forskningspartner dr Ilya Raskin från Rutgers University konstaterar att hon har rätt: "Om vi inte hade något annat att äta, skulle vi få alla nödvändiga näringsämnen för att överleva i en enda moringaväxt,” förklarar han. Revitalizing Supreme + innehåller extrakt från växten Moringa Oleifera som innehåller mer kalcium än mjölk, mer A-vitamin än morötter och mer C-vitamin än apelsiner. Dessutom hjälper Moringa Oleifera-extrakt till med att "aktivera" flera föryngrande processer i huden, något som minskar irritation och boostar hudens naturliga kollagen. Skönhet inifrån och ut – i ett helt nytt ljus.

Jennie vet vilka superkrafter moringa har och föreslår hon en smoothiebowl för att moringan verkligen ska komma till sin rätt. "Jag älskar smoothiebowls – det är perfekt till exempelvis frukost,” förklarar hon. "Det är mer tillfredsställande att äta smoothie med en sked så vi gör den lite tjockare.”

En suverän smoothie

Precis som de flesta traditionella smoothies börjar Jennis version i en mixer. Men istället för att mixa ingredienserna till en tunnflytande vätska blandar hon dem snabbt som att de mjukas upp. Precis som med hennes design är resultatet en enkel och klassisk skönhet. "Jag älskar alla detaljer i livet och tycker att allt ska ha en funktion, men samtidigt vara vackert och speciellt,” säger Jenni. "Och det tycker jag att detta recept representerar. Alla ingredienserna är klassiska: avokado, bär – saker du alltid har hemma. Den nya superingrediensen moringa har en lite jordaktig smak i sig själv, men det känner man inte när den blandas i smoothien. Jag gillar verkligen att den inte har en genomträngande smak men du får ändå alla viktiga näringsämnen.” Precis som Jenni kan du sätta din egen prägel på smoothien genom att välja toppings i olika färger och former. Jenni beskriver smoothiens smak som "sötaktig – inte supersöt – och med en delikat syrlighet.” Du kan som sagt själv skapa den version som passar dig bäst – och din hud.

 • Ingredienser:
 • 1-1 ½ avokado
 • 2 tsk moringapulver (finns i hälsokostbutiker eller välsorterade matbutiker)
 • 1 handfull spenat
 • 3,5 dl kokosvatten (eller vanligt vatten)
 • 1-2 dadlar
 • 1 liten handfull bär (välj dina favoriter)
 • 1-2 tsk växtbaserat proteinpulver (valfritt)

Blanda alla ingredienser tills de är mjuka men inte är flytande

 • Topping:
 • Kakaonibs
 • Passionsfrukt
 • Sesamfrön
 • Eller använd din fantasi!

Köp vår historia

Topp
Powered By OneLink